- Reklama -vogue

8 kroků k vytvoření nejkrásnější skalky

Zakládání skalky je jednou z nejzábavnějších a nejkreativnějších forem...

Český startup vyvinul krytý smart skleník pro domácí pěstování

Kryté domácí skleníky určené pro interiérové ​​pěstování nejsou žádnou...

Divoké květiny v zahradě: 7 nejlepších trendů, které vám přinesou radost

V poslední době se stala volná přirozená výsadba na...

Přinášíme vám 15 inspirací na vyvýšený záhony

Máte na dvoře nekvalitní půdu, málo místa nebo se...

10 nejjefektnějších rostlin, které přežijí téměř vše

Nemáte čas, hodně cestujete nebo jste pověstným vrahem rostlin,...

Jak zavařovat ovoce v myčce nádobí

Některá domácí zařízení nemusí plnit pouze primární účel, pro který byla vyrobena. Dobrým příkladem je myčka nádobí. Ta zvládne kromě čištění sklenic, hrnců či talířů i zavařování ovoce.

Oficiálně sice prodejci o schopnosti myček nádobí posloužit při zavařování nemluví, ale tato skrytá funkce není žádným tajemstvím. Potvrdí to všichni, kteří již vyzkoušeli zavařování takovým neobvyklým způsobem. A ti, kterým se to podařilo, slibují, že při něm dosáhnete minimálně stejné kvality jako při klasickém zavařování v hrnci.

Příprava myčky na zavařování:

  • vyčistěte celý vnitřek myčky
  • odstraňte z jejího prostoru čistidla
  • vyzkoušejte zavařování nanečisto
  • pokud můžete, upřednostněte sklenice se závitem

Zdroj: yourcustomkitchen.com

Postup zavařování krok po kroku:

  • čisté sklenice připravené k zavařování naplňte ovocem
  • vložte sklenice do myčky víčkem směrem nahoru
  • větší a těžší sklenice uložte do dolní přihrádky
  • sklenice pokládejte vedle sebe s 3-5 cm odstupem
  • nastavte program s výškou teploty kolem 70 až 80°
  • délka zavařování by měla trvat od 90 do 120 minut
  • po ukončení zavařování nechte kompoty vychladnout v myčce

Co všechno se v myčce zavařuje
Druhů ovoce, které lze zavařovat v myčce, je více. Podobně jako při běžném zavařování, i zde můžete počítat s jahodami či plody z ovocných stromů. Kromě ovoce se dá zavařovat také zelenina, například paprika či okurky. Výjimkou není ani lečo a dětská výživa. V závislosti na výběru zavařenin je ale třeba nastavit správnou délku zavařování i teplotu programu. Pro nalezení optimálních podmínek zřejmě budete muset absolvovat pár zkušebních zavařování.

Rada na závěr: U nejměkčích plodů jako meruňky či broskve se doporučuje ukončit proces zavařování 5 až 10 minut před skončením nastaveného programu. Takto předejdete tomu, aby tyto plody „neroztaly“ a místo kompotu z nich nevznikla spíše povidla.

- Reklama -pr článekpr článek